Ota Yhteyttä

Nuohousliike KariSe

Varikkotie 44
57810 Savonlinna

TILAUKSEN/MUUTOKSEN VOI TEHDÄ
TEKSTIVIESTILLÄ TAI
SOITTAMALLA

ARKISIN KLO 10-14.

puh. 044 517 3010


 

Air KariSe Oy

Varikkotie 44
57810 SAVONLINNA


Ilmanvaihtotyöt

puh. 044 517 3005 
 
HUONO ILMANVAIHTO ON TERVEYSRISKI
Ilmanvaihto on tärkeää sekä kotona että työpaikoilla. Ilmanvaihto kuljettaa pois sisällä syntyvät haitalliset aineet ja kosteuden sekä tuo samalla uutta raikasta ilmaa tilalle.

OIREET HÄLYTTÄVÄT

Tyypillisiä sisäilman aiheuttamia oireita ovat ihon, silmien, ylähengitysteiden ja limakalvojen ärsytysoireet sekä yleisoireet (esim. päänsärky ja väsymys). Rakennuksessa voi olla ongelma, jos oireet alkavat sinne tultaessa ja helpottavat poissa oltaessa. Pitkään jatkuva oireilu voi johtaa sairauksien, esim. korva- tai hengitystietulehdukset, yleistymiseen.

SEURAA SÄÄNNÖLLISESTI

Sisäilmaston ongelmat kehittyvät vähitellen. Mitä aiemmin ongelma havaitaan, sitä helpompaa ja halvempaa sen korjaaminen on. Seuraa säännöllisesti rakenteiden kuntoa, ilmanvaihdon toimintaa sekä lämpötilaa ja kosteutta.

RIITTÄVÄ ILMANVAIHTO

Ilman tulee vaihtua asunnoissa vähintään kerran kahdessa tunnissa ja toimistoissa
10 l/s henkilöä kohti. Ilmanvaihto ei riitä, jos kosteus tiivistyy ikkunaan tai peiliin tai jos hyvin lingottu pyykki ei kuivu alle vuorokaudessa. Tunkkaisuus ja hajut kertovat yleensä liian pienestä ilmanvaihdosta.

TOIMIVA ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄ

Älä koskaan sulje ilmanvaihtoa ja koneellisessa poistossa huolehdi korvausilmasta. Oikein säädetty ilmanvaihto on ernergiataloudellisin, ei vahingoita rakenteita ja on viihtyisä asua. Venttiilit on hyvä puhdistaa vähintään kerran vuodessa, tästä puhdistusohjeet. Lämmön talteenotossa vaihda suodattimet kaksi kertaa vuodessa, keväällä kun pihatyöt on tehty ja syksyllä kun ensilumi on tullut maahan. Pese lämmön talteenottokenno suodattimien vaihdon yhteydessä sekä imuroi ja puhdista kojeisto. HUOM! Katso, että tulo- ja poistoilmasuodattimet ovat tiiviisti asennetut, ettei ole vuotoa!

KÄRYT POIS

Hyvä keittiön ilmanvaihto edellyttää liesituuletinta tai –kupua. Liesituulettimen rasvasuodatin on pestävä tai vaihdettava tarpeen mukaan, vähintään 1 - 2 kuukauden välein esim. astianpesukoneessa (metallinen). Ilmaa kierrättävä liesituuletinkin auttaa, mutta ei korvaa ilmanvaihtoa. Sen suodattimet on vaihdettava riittävän usein (aktiivihiili). Koneellisessa poistossa aukaise huoneiston kauimmainen tuuletusikkuna, esim. makuuhuoneesta, tehostaaksesi keittiön ilmanvaihtoa. HUOM! Liesituuletinta ei saa käyttää yhteiskanavajärjestelmässä.

HUOLEHDI PUHTAUDESTA JA SÄÄDÖSTÄ

Ilmanvaihtojärjestelmän kunnosta on huolehdittava: teetä puhdistus/tarkastus ja säätö! Tällöin järjestelmän kunto tarkastetaan ja tehdään mahdolliset korjaukset sovitulla tavalla. Puhdistuksesta ja säädöistä tehdään raportit, joista puhdistusraportti menee myös paloviranomaiselle. Puhdistustarve toiminnan/käyttötarpeen mukaan 1 – 10 vuotta. Koneiston tarkastuksesta/puhdistuksesta kannattaa tehdä tarpeen mukainen huoltosopimus.

KUKA VASTAA

Asuinkerrostaloissa ja rivitaloissa yhtiö on yleensä vastuussa ilmanvaihdon toiminnasta. Ota yhteys isännöitsijään tai hallitukseen, jos ilmanvaihtosi ei toimi.
Powered by Smart Kotisivutyökalu